Rikito Watanabe a devenit cunoscut după ce a participat la sezonul 9 al emisiunii “Chefi la cuțite”. Ulterior, a decis să participe și la show-ul “Splash! Vedete la apă”, unde a fost la un pas de o accidentare gravă.
După ce a ajuns în finală, Rikito Watanabe, în speranța să facă o impresie bună, s-a antrenat pentru o nouă săritură. Și-a pierdut, însă, echilibrul pe platforma de 5 metri și a căzut. Tânărul nu s-a lăsat, însă, învins.
S-a îndreptat, din nou, spre platformă, acum de 10 metri, și, iar, a fost la un pas de o accidentare gravă. A sărit, s-a dezechilibrat, dar, din fericire, totul s-a terminat cu bine. Rikito Watanabe a acuzat doar unele dureri în zona abdomenului. Nimic grav!
“Ăsta a scos cred 10 litri de apă din piscină cu săritura lui”, a spus unul dintre prezentatorii emisiunii.
Pentru săritura sa, concurentul a primit notele 7.5, 3.5 și 8.
În vârstă de 27 de ani, Rikito Watanabe i-a lăsat cu gura căscată pe jurații din audiții și a primit ocazia să se bată pentru Marele Premiu și pentru titlul de cel mai bun bucătar din România. Cel care i-a fost mereu alături și l-a încurajat să intre în concurs a fost Shoji Toshihisa, fost concurent la “Chefi la cuțite”.
Rikito Watanabe locuiește de opt ani în România și lucrează la un local asiatic de pe litoral. A învățat să gătească chiar de la Shoji Toshihisa, alături de care a muncit în Japonia.
“De la el am învățat să gătesc mâncare asiatică și franceză”, i-a spus concurentul Ginei Pistol în audițiile “Chefi la cuțite”.
La audiții, Rikito Watanabe i-a impresionat pe jurați și pentru că a fost sincer. Japonezul a dezvăluit că nu doar gastronomia din țara noastră îl fascinează, ci și româncele. A precizat, însă, că de multe ori acestea l-au dezamăgit.